dijous, 20 d’octubre del 2016

Fragment de la pel·lícula "El profesor"

"Asimilar omnipresente"



El professor fa una reflexió al voltant de conceptes abstractes però que activen la reflexió dels seus alumnes fins a esdevenir una filosofia de vida.

Després de veure'l, molts moments, records... ocupen el nostre pensament, però com a educador em volta una pregunta pel cap... QUIN CIUTADÀ VOLEM EL DIA DE DEMÀ?

La resposta és molt difícil de respondre però sí que tenim clar que en 15 anys els nostres alumnes viuran en una societat molt canviant en què existiran oficis que ni ara mateix podem saber. En aquell moment, i ara ja passa, prevaldran les habilitats, destreses i estratègies enfront els continguts acadèmics que encara ara tenen un pes específic a les escoles i instituts.

Val la pena fer la transició d'ensenyar a base de continguts a guiar els nostres alumnes a desenvolupar habilitats, destreses i estratègies que seran eines a utilitzar per resoldre situacions en què es vegin immersos.

Pensem-hi i sobretot fugim de seguir formant alumnes sense criteri, esperit crític i falta de presa de decisions i tornem-nos a replantejar la pregunta amb la que començava l'entrada QUIN CIUTADÀ VOLEM EL DIA DE DEMÀ?