diumenge, 31 d’agost del 2014

Jocs de taula: Dixit

Inicio una nova secció del bloc on la idea és fer un recull sobre jocs de taula diferents. Amb la intenció de donar recursos als pares per poder escollir amb criteri a l'hora de buscar jocs pels seus fills. Intentaré també donar una visió personal del joc a més de les pròpies instruccions. perquè us pogueu fer una idea de què va el joc.
 
Són jocs diferents, especials i en ocasions difícils de trobar. Sempre que sigui possible posaré un enllaç de compra per facilitar-ne la troballa.
 
Sense més preàmbuls, us presento el primer joc de la secció.


Dixit



Comparteixes taula amb cinc dels teus amics ia la mà tens unes estranyes cartes. Les il · lustracions desborden bellesa i tendresa, però també terror i deliri. Llavors, un dels teus companys et mira fixament als ulls mentre diu: "La imaginació jugava a fet i amagar mentre els somnàmbuls assaltaven la ciutat". La resta dels teus companys observen pensativament les seves cartes i, lentament, n'escullen una i la deixen sobre la taula. En aquest moment tothom et mira esperant que facis alguna cosa. És que us heu tornat bojos? ¿Estaràs somiant? Bé, una mica de les dues coses. Esteu jugant a Dixit.


Dixit és el joc del moment. Guanyador merescut de nombrosos premis, Dixit aconsegueix sorprendre sense excepció a tots aquells que ho proven. En realitat Dixit és molt més que un joc. És una experiència nova completament diferent a tot el que es pot trobar en la resta de jocs de taula. És una invitació a un recorregut per la ment dels jugadors, on s'amaguen sorpreses i secrets.


La idea és simple. Triar una de les cartes de la mà i buscar una frase que evoqui la seva imatge. Però cal tenir cura el que dius. No pot ser tan evident com perquè tothom encerti, ni tan complicat com perquè ningú la endevini. Cal trobar un equilibri, de tal manera que només uns pocs siguin capaços d'entendre en què estàs pensant. Prepara't per descobrir coses sobre la teva família i amics que mai haguessis imaginat. És un viatge estrany, però és un viatge que val la pena.


Premi Joc de l'Any a França (2009), Espanya (2009) i Alemanya (2010).


Creat per Jean-Louis Roubira i il · lustrat per Marie Cardouat.




Val a dir que el joc està recomanat a partir de 6 anys però és fàcilment adaptable i això permet que hi puguin jugar nens més petits a partir de 4 anys aproximadament.



On el podem comprar?


El joc està format per un taulell, fitxes i un joc de cartes però existeixen ampliacions per poder tenir més varietat i gaudir més del joc. A continuació us passo dos enllaços de la web d'Amazone per comprar dos models de joc sencer.






Això seria una baralla de cartes adicional.



Això és tot, espero que el gaudiu.